Tirsdag 11. august 2020

Tirsdag 11. august 2020

Hurtigpraksis dag 9  ⎸Byantikvaren  ⎸Lund Hagem  ⎸Reiulf Ramstad  ⎸Landskaperiet

Byantikvaren er Oslo kommunes faglige rådgiver i alle spørsmål som gjelder bevaring av arkitektoniske og kulturhistoriske verdifulle bygninger, anlegg og miljøer og arkeologiske kulturminner.

De arbeider for at byens verneverdige kulturminner tas vare på som en naturlig del av all arealplanlegging, byggevirksomhet og forvaltning av det fysiske miljøet. Blant annet ved å veilede eiere av Oslos bygårder i mur om vedlikehold og historisk fargesetting. Og flere andre veiledere om hvordan ta vare på historiske bygg. 

Vi skal få høre mer om byantikvarens arbeider og være med på en byvandring med byantikvaren – Janne Wilberg. Spennende! 

122619

Lund Hagem ble startet i 1990 av Svein Lund og Einar Hagem. I dag har kontoret over 60 ansatte og regnes som et av de store kontorene i Norge. De har som mål å lage tradisjonell, norsk arkitektur, med fokus på enkelhet, minimalisme og funksjonalitet. Kontoret tar gjerne særlig hensyn til og utgangspunkt i landskapet når de tegner et prosjekt. Lund Hagem er kanskje mest kjent for sine hytter og boligprosjekter, slik som Knapphullet, men har også tegnet flere større prosjekter som blant annet Deichmanske Bibliotek i Bjørvika og Diagonale studentboliger. 

BQ5Q8429
Knapphullet, Vesterøya, Lund Hagem Arkitekter

Reiulf Ramstad er også et kontor som liker å lage enkel, skandinavisk arkitektur. De har også klare konseptuelle ideer som de tar med seg gjennom hele prosjektet. Reiulf Ramstad arbeider med alle mulige typer arkitektur, og i likhet med Lund Hagem har de laget en rekke hytter og boligprosjekter over hele Norge. Blant de mest kjente finner vi Split View Mountain Lodge og V Lodge, men RRA har også tegne Høgskolen i Østfold og flere nasjonale turistvei-prosjekter både i Norge og andre land. Vi er så heldige å få bli med på befaring til et av deres nyeste prosjekter, i tillegg til å se kontorene deres i Josefines Gate.

RRA_èl-11∏RRA

Landskaperiet er et landskapsarkitektkontor som jobber med hele spennet innenfor landskap. De har blant annet jobbet med Statsbygg, Undervisningsbygg og flere kommuner på en rekke større prosjekter. Det er Landskaperiet som har laget uteområdet i Myntgata, og de har arbeidet med deler av Universitetsområdet på Blindern og Blindern Videregående skole.

Landskaperiet

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share