Onsdag 12. August 2020

Onsdag 12. August 2020

Hurtigpraksis dag 10  ⎸Snøhetta  ⎸Lala Tøyen  ⎸LPO  

Snøhetta er kanskje Norges mest kjente arkitektkontor. Helt siden de vant konkurransen om Biblioteket i Alexandria har de vært en viktig del av Norges arkitektureksport. Noe av det som kjennetegner Snøhetta er det grundige arbeidet de legger ned i startfasen av prosjekteringen. De arbeider med assosiasjoner, tankekart, workshops og konsepter. 

Snøhetta arbeider i dag også med produktutvikling, grafisk design, landskap og interiør. 

6680477

Lala Tøyen er et samfunns- og miljøbevisst kontor. De fokuserer på stedsutvikling, landskap og byrom. Lala har stor tro på et mer naturlig landskap i byen, og jobber med å trekke naturen inn i byrommene. De har også fokus på å skape gode møteplasser og rom for lek. Disse tankene har resultert i prosjekter som uteområdene på Verket i Moss, Ammerud X3 og et handlingsprogram for økt byliv i Oslo.

lala_ammerud_7

LPO står for Lars, Pål og Ola. Dette er navnene til de tre som grunnla kontoret. I likhet med mange andre arkitektkontor i Norge ble også dette grunnlagt etter å ha vunnet en konkurranse. For LPO var det utformingen av Grønland-Vaterland som ble starten på det hele. I ettertid har LPO tegnet en rekke prosjekter for Forsvarsbygg, Oslo Spektrum og Munchmuseet. De er også det eneste privatdrevne arkitektkontoret med lokaler på Svaldbard.

Under besøket vårt ved LPO er vi så heldige at vi får bli med dem på befaring på Vulkan. Vi gleder oss! 

spektrum-torgnett-w2400h1300

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share