Mandag 10.august 2020

Mandag 10.august 2020

Hurtigpraksis dag 8  ⎸MAD  ⎸SANE  ⎸Kubik  ⎸Osloworks

MAD Arkitekter startet opp i 1997. De tegner for byen og menneskene som bruker den. Derfor tar de alltid hensyn til det som ligger rundt prosjektene. De har også et stort fokus på bærekraft. I dag driver de ikke bare med arkitektur, men har også selskapene Mad Communication, Sane interiørarkitekter, Made produktutvikling og Nomad som arbeider med stedsutvikling. 

Blant kjente prosjekter kontoret har arbeidet med kan vi nevne Det Juridiske Fakultet ved Universitetet i Oslo og sine egne kontorlokaler i Nydalen. Under vårt besøk skal vi få møte representanter fra både Mad og Sane, og få muligheten til å se hvordan disse to arbeider sammen og alene. 

Sixfootfour-Studio-Photography-Architecture-Cityplan-Nygårdsplassen-MAD-Arkitekter-Fredrikstad-January-2020-LOW

Nygårdsplassen, Fredrikstad. Fotografert av Sixfootfour Studio

Kubik er et lite interiørarkitektkontor med tre ansatte. De arbeider med alt fra trappeoppganger til restauranter og store kontorlokaler. Kontoret starter sine oppdrag med å bli kjent med kunden, og tar utgangspunkt i deres behov, stil og historie. De er opptatt av å bevare og gjenbruke, og arbeider med å skape store forandringer ut i fra små endringer. Et av deres nyere prosjekter er interiøret til Porches hovedkontor på Ryen, som de utviklet i samarbeid med Koi Fargestudio. 

korridor

Osloworks ble grunnlagt i 2016 så de er et relativt ungt kontor som jobber med urban utvikling, transformasjon, bolig og landskap. Ønsket om å se prosjektenes livssyklus og levetid er et av deres viktigste fokus. De arbeider både med prosjektene i mikro- og makroskala – fra soneplanlegging til arkitekturdetaljer. For å skape de beste løsningene i hvert prosjekt legger kontoret en stor innsats i å ha en helhetlig forståelse. Vi skal på befaring i Myntgata, et transformasjonsprosjekt ferdigstilt i 2019 som et innovativt coworking space, og vi skal titte innom et at de nyeste prosjektene de jobber med i Kvadraturen som vi senere på dagen skal ha en miniworkshop rundt. 

Foto: Jan Khür
Photo: Jan Khür – www.jankhur.com
Comments (2)
Join the discussion
Read them all
 • Carlos Rollán
  sep 20th, 2020
  Carlos Rollán says:

  Hello guys,

  This is Sixfootfour Studio, photographer and owner of the photo of Nygaardsplassen from MAD. The photo has to be credited properly as «Photography by Sixfootfour Studio».

  Tusen takk!
  Carlos Rollán

  1. hurtigpraksis
   feb 10th, 2021
   hurtigpraksis says:

   Of course!

Comments are closed.

 
Hide Comments
Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share