Fredag 14. August 2020

Fredag 14. August 2020

Hurtigpraksis dag 12  ⎸Arkitektbedriftene  ⎸Dark  ⎸Lark  ⎸Zinc

 

Arkitektbedriftene er bransje- og arbeidsgiverorganisasjonen for kontorer med praktiserende arkitekter, landskaps- og interiørarkitekter i Norge. Kontoret ble etablert i 1980 og består av 591 medlemsbedrifter og 4812 ansatte (3825 arkitekter). 

“Som Arkitektbedriftenes bransjeorganisasjon skal vi aktivt bidra til at Norge har en kalifisert og konkurransedyktig arkitektbransje som tar samfunnsansvar og som leverer tjenester som møter behovene i markedet og byggeprosjektene”

Arkitektbedriftene utvikler og leverer verktøy og tjenester som bidrar til å øke arkitektbedriftenes kvalitet og lønnsomhet, f. eks: kurs og kompetanseutvikling; deltar i ulike fora; driver med digitalisering, kontrakter, anskaffelser og konkurranser; ekspertutvalg og er NALs del av konkurransekommiteen.

Et av Arkitektbedriftenes viktigste prosjekt er Arkitektur skaper verdi. Prosjektet har som mål å synliggjøre arkitekturens samfunnsrelevans og arkitekters bidrag til verdiskapning. Målet er å evaluere og formidle de samfunnsmessige verdiene av god arkitektur. Når de belyser arkitekturens verdi i eksempelsamlingen, tar de utgangspunkt i FN´s tredelte globale målsetting om sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft. Arkitektbedriftene stiller spørsmålene om hvem er vi som arkitekter? Hva er arkitektens arbeidsmuligheter? Hvem er våres oppdragsgiverne og andre viktige emner i arkitekturbransjen.

arkitektbedriftene_logo_TEMP

Dark, Lark og Zinc utgjør til sammen Dark-gruppen. De sitter i de samme lokalene i Drammensveien, og vi er så heldige at vi skal få besøke dem alle sammen. Alle firmaene i gruppen har et fokus på bærekraft og arbeider med å implementere FNs bærekraftsmål i prosjektene sine og på kontoret. 

Dark er et arkitektkontor som har et stort fokus på hvordan arkitekturen påvirker mennesker. De er opptatte av at alle prosjektene deres skal ha en merverdi. Dette har gitt dem en svært variert portefølje. Dark har blant annet tegnet to av byggene i Barcode, Stormen Kultursenter i Bodø og fiskemarkedet ved Rådhusbryggen i Oslo.

the-glass-panels-can-open-up-and-minimize-distinction-between-in-and-outside-photo-finn-ståle-felberg

Lark er Dark-gruppens landskapsarkitekter. De dekker alt innenfor landskap; analyser, byplanlegging, næringsområder, privathager med mer. Blant prosjektene de har jobbet med finner vi Gunerius-kvartalet hvor de arbeider sammen med Dark, områdeplanen for Sognsveien 80-90 og Byggern aktivitetspark i Groruddalen. 

okern-p-taket

Zinc har fokus på funksjonelle løsninger for folks hverdag. De har alltid en grundig prosess og nøye oppfølging for å komme frem til best mulig resultat. Hvert prosjekt er unikt og Zinc arbeider nøye med å kartlegge kundens behov og ønsker.  Zinc har designet interiøret i hovedkontorene til Fremtind, Microsoft og Google i Oslo. 

Google_-_Move_4_017

 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share