Tirsdag 4. august 2020

Tirsdag 4. august 2020

Hurtigpraksis dag 2  ⎸Kåmmån  ⎸Nøysom  ⎸Tin  ⎸Common Ground  ⎸NATOWA

 

Vi tilbringer dagen i ROM sine lokaler i Maridalsvegen og har fått med oss et knippe spennende wildcard-kontorer som skal presentere og diskutere med oss. Vi har foreløpig med oss Tin Phan, Kåmmån, Nøysom Arkitekter og Common Ground! Etter lunch beveger vi oss mot Tøyen for en gjennomgang i kontorene til Common Ground.

 

ROM er en non profit organisasjon med mål om å fremme nyskapende arkitektur og kunst. De har skiftende utstillinger og kursvirksomhet, forelesninger, debatter og workshops. 

 

Om Wildcard:

For mange nyetablerte arkitekt og landskapsarkitektkontorer i dag kan det være krevende å konkurrere mot de etablerte aktørene i bransjen. Som wildcardkontor får en muligheten til å kunne stille sammen eller på linje med etablerte kontorer. Et Wildcardkontor er arkitekt- eller landskapsarkitektkontor som er registrert i Norge med partnere under 40 år som må være etablert innen de siste åtte årene med en omsetning på under 5 millioner kroner pr år de siste 3 år. Wildcardsatsningen ble initiert av Norsk Form og Norske Arkitekters Landsforbund i 2011 med støtte av kulturdepartementet frem til 2015. I 2017 relanserte NAL Wildcard for å fortsette å støtte unge og nyetablerte arkitektkontorer for å bidra til en mer mangfoldig og nyskapende arkitekturproduksjon i Norge.

Les mer om Wildcardordningen her:

https://www.arkitektur.no/wildcard

https://www.arkitektnytt.no/tema/new-entry-14

https://www.arkitektnytt.no/debatt/nal-relanserer-wildcard

https://www.arkitektnytt.no/debatt/nodrop-fra-et-wildcard

 

Litt om årets wildcard-kontorer:

Tin er et selvstendig kontor i Oslo som har mye erfaring innenfor forskningsdesign, strategiske narrativ og teoretiske oppgave i urban praksis. Kontoret er spesielt verdsatt for sin evne til å innhente ny informasjon og forskning kan bli mer tilgjengelig i byplanleggingens prosesser. Tin har nylig samarbeidet NSW og SLA i konkurranseforslaget Knoppskytter ved kysten i Horten og fikk mye ros for hvordan prosjektforslaget utfordret dagens syn på boligutviklingen langs havnen. Render: Forbes Massie Studio

 

Render1

 

Common Ground skaper arkitektur og landskap som bidrar til en positiv samfunnsutvikling med høy fagkompetanse, oppriktig engasjement og dyktige samarbeidspartnere. Sammen skaper de en opplevelse av tilhørighet og fellesskap der alle parter blir hørt og tatt hensyn til i utviklingen av prosjektene. Render viser transformasjons av NRKs vernet kringkastingsstasjon på Lambertseter til Radiohuset Barnehage. 

radiohuset-eksterior-COMMON-GROUND

 

Kåmman er et arkitektkontor som tror på å ta vare på våre felles goder, gjøre dem bedre og skape nye. Arkitektkontoret forsøker alltid å se de større sammenhengene og gjerne mot andre fagfelt og ideverdener, og mener den beste løsningen er et mangfold av løsninger. Våren 2018 samarbeidet kontoret med Lala Tøyen og Formløs Architecture i utarbeidelsen av en områdeplan av Kyrksæterøra sentrum som skulle fastsette den overordnede sentrumsstrukturen og legge til rette for helsefremmende og bærekraftige løsninger.

Akso_lav+oppløsning

 

Nøysom Arkitekter jobber for en arkitektur som har en ansvarlig holdning til ressurser og forbruk ved å stille spørsmål til hva vi trenger og hva som gjør oss lykkelige og ikke bare hva vi er villige til å betale for. Omsorgen for nærmijøet – både mennesker og natur kommer tydelig fram. Kontoret er kjent for å det eksperimentelle selvbyggerprosjektet på det byøkologiske forsøksområdet i Svartlamon i Trondheim. Nøysom arkitekter ønsker å øke bevisstheten om verdien av nøysomhet i arkitekturen, i en tid hvor effektivitet er det store mantraet.

Eksperimentboliger_Svartlamon

 

NATOWA holder til både i Oslo og Tokyo. De arbeider med urban planlegging, arkitektur, møbeldesig og grafisk design. NATOWA foretrekker å ha en utøvende tilnærming til arkitektur, og liker å forme prosjektene sine «hands on». Kontoret har tegnet en rekke spennende prosjekter og konkurranseforslag, blant annet Nedre Torg i Ski.

nedretorg-03-siteplan

 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share