Fredag 7. august 2020

Fredag 7. august 2020

Hurtigpraksis dag 5  ⎸Lund & Slaatto  ⎸Grindaker  ⎸Fagflis

Lund + Slaatto ble opprettet i 1987, og er dermed et av de eldre kontorene vi besøker i år. Ambisjonen til Lund+Slaatto Arkitekter er å skape karakteristisk, formsterk og bærekraftig arkitektur. For alle kontorets prosjekter tilstrebes det å finne frem til et tydelig og unikt svar på oppdragets stedlige, funksjonelle og miljømessige forutsetninger; en utforming som gjennom sine skulpturelle og romlige kvaliteter innebærer en interessant og meningsfull, daglig brukeropplevelse. 

Arkitektkontorets opprinnelige gründere Nils Slaatto og Kjell Lund gikk bort i hhv 1997 og 2013. Men deres meget karaktersterke prosjekter fra tidligere tiår og deres generelle vilje til arkitektur utgjør stadig en grunnleggende faglig inspirasjon for kontorets virke.

Sammen med Lund + Slaatto skal vi besøke Munch Brygge rett ved Operaen og det nye Munchmuseet.

MunchBrygge_drone_0134

Grindaker blir det første landskapsarkitektkontoret vi besøker i år. Dette er et lanskapsarkitektkontor som inspirerer og bidrar til en positiv samfunnsutvikling. Med over 60 års erfaring er dette et kontor som står sterkt innenfor landskapsarkitekturmiljøet. Utgangspunktet for alle deres prosjekter, store eller små, er alltid stedet og dets karakter og muligheter. Menneskene, brukerne, står i sentrum for utformingen, og respekt for naturen og miljøet er sentralt. Prosjektene skal alltid være realiserbare og av god kvalitet. Med god teknisk og plantefaglig kompetanse, grundighet, lekenhet, begeistring og innlevelse blir gode uteanlegg til. Deres visjon er å være pioneren som løfter landskapsarkitektur til det ledende faget i samfunnsutviklingen.

Strandgateparken_Damian_Heinisch_013

Fagflis er kanskje ikke det mest åpenbare stoppet for Hurtigpraksis, men vi kan love dere at dette kommer til å bli utrolig spennende! De har etablert sitt eget arkitektshowroom for fliser i Oslo, hvor vi skal få ta en titt. Fagflis har levert produkter til flere kjente prosjekter de siste årene, som Under og Østre Porsgrunn Kirke. Her vil vi supplere fargekunnskapene vi opparbeidet oss dagen før, og lære mer om hvordan man lager og bruker fliser. 

FagFlis-Arkitektshowroom-2020-13-kopi

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share