Mandag 3. august 2020

Mandag 3. august 2020

Hurtigpraksis dag 1 ⎸GrowLab  ⎸MakersHub

 

Vi starter opp årets Hurtigpraksis på Arkitektenes Hus i Josefines gate. Her tar vi en kort gjennomgang av programmet, tema og diverse før vi spiser lunch. Etter lunch drar vi rett opp til MakersHub og Growlab. 

Vi håper på fint vær og at vi kan avslutte dagen i Sofienbergparken for å bli bedre kjent!

 

MakersHub er et lite kontor som arbeider med prosjekter med et grønt eller sosialt mål. De har en høy grad av brukermedvirkning i prosjektene sine, og lar ofte klienten være involvert også i selve byggingen. Gjennom inkluderende bygging bidrar de til at flere får eierskap og tilhørighet til prosjektene. MakersHub har blant annet laget Barnebasen på Torshov transittmottak og Jordal Fritidsklubb. I tillegg har de hatt flere midlertidige og sosiale prosjekter som Lindeplassen i Odda, Romano Kher, et kultur- og ressurssenter for det norske rom-miljøet og embrace, et prosjekt hvor de kartla hvordan mennesker med forskjellige behov kan sameksistere i Oslos byrom. MakersHub er med andre ord et utrolig allsidig og spennende kontor som vi gleder oss veldig til å ha med på åpningsdagen av årets Arkitektstudenter i Hurtigpraksis!

Growlab holder til i samme lokaler som MakersHub og arbeider for en bedre by. Gjennom prosjektene sine har de et fokus på både menneskene og stedet. Growlab og MakersHub har samarbeidet på flere prosjekter, slik som Embrace og Kolstadgata. De har også vært med på å utvikle Losæter sammen med FutureFarmers. Også Growlab involverer brukerne i prosjektene sine, og har gjennom sine undersøkelser, eventer og initiativer skapt engasjement for lokalmiljøet i Oslo.

Denne dagen skal vi også ta turen innom Fellesverkstedet, et offentlig produksjonslokale for alle slags prosjekter. Hvem som helst kan komme innom verkstedet og leie arbeidsplass eller maskiner til sine egne prosjekter. Her finnes alle tenkelige verkstedsmaskiner, og ansatte som hjelper deg på vei. Dette har ført til at brukere kommer hit for å lage alt fra møbler til kunst til skateboard til arkitekturmodeller. 

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share