Hurtigpraksis dag 6 | Mandag 5. august | Snøhetta | Oslo Allmennboliglab | Lala Tøyen | Nordic | Norconsult

Hurtigpraksis dag 6 | Mandag 5. august | Snøhetta | Oslo Allmennboliglab | Lala Tøyen | Nordic | Norconsult

Dag 6, Mandag 5. august begynner vi hos Snøhetta.

snøhetta office

Snøhetta er en internasjonalt anerkjent praksis innen arkitektur, landskapsarkitektur, interiørarkitektur, produkt- og grafisk design, med over 240 ansatte fra 32 forskjellige nasjoner. Kontoret startet som et samarbeidende arkitektonisk og landskapsverksted, og de har vært trofaste mot sin tverrfaglige måte å tenke på siden starten. 

I 1989 mottok Snøhetta sin første kommisjon det store Alexandria-biblioteket i Egypt etter å ha vunnet en internasjonal designkonkurranse. I 2004 fikk Snøhetta oppdraget om å bygge den eneste kulturbygningen på Memorial Trade Center, et fast kontor ble opprettet i New York, og i 2013 lanserte Snøhetta sitt San Francisco-studio. I dag fortsetter de å vokse rundt i verden med kontorer i Innsbruck, Stockholm, Paris og Adelaide. Snøhetta er for tiden involvert i en rekke prosjekter i Europa, Asia, Afrika, Oseania og Amerika. Arbeide globalt gir hver designer verdifull kulturell og økonomisk innsikt og skaper grunnlaget for Snøhettas stadig voksende faglige kunnskapsbase.

Vi gleder oss til å få presentasjon av en av tidligere Hurtigpraksis deltaker – Marius Hauland Næss, som jobber nå på Snøhetta.

Oslo Allmennboliglab – etterpå får vi presentasjon av Marius om hans egen praksis sammen med Sigurd Strøm Nørsterud (nå ansatt i Reiulf Ramstad Arkitekter), som vokst opp fra sin master- og diplomoppgaven ved NTNU – Mot en tredje boligsektor. Den er utformet som et eneste stort laboratorium for nye tanker om boligpolitikk, fordeling av bolig og boligformer. Arbeidet deres er presentert i blader og tidsskrifter og de to unge arkitektene har blitt invitert til en rekke møter med fagmiljøer og politikere.
– Stemmer fra en ny boligsektor, OBOS-bladet 9 2018, temautgave om byutvikling.

Oslo Almennboliglab

Oslo Allmennboliglab – Marius Hauland Næss og Sigurd Strøm Nørsterud, Foto: Thomas Ekström

Etter dette deles vi opp i tre, og drar på tre utrolig spennende kontorer!

Lala Tøyen – er en lite kontor, som ble startet med en klar intensjon om å skape noe nytt. Kontoret er bygget på nysgjerrighet, interesse og samfunnsengasjement. Lala Tøyen arbeider med boliger, byrom og landskap, utreder potensial, lager planer og formgir. I alt deres arbeid er de ute etter det gode grepet som sikrer tilhørighet, engasjement og glede hos dem som lever i den virkeligheten Lala Tøyen formgir. Lala Tøyen er en liten bedrift hvor korte kommunikasjonsveier og total tilstedeværelse sikrer høy kvalitet for våre kunder og samarbeidsparter.

lala_Christian_Lycke

LALAS KONTOR I URTEGATA 32  Foto: Christian Lycke

Nordic er et internasjonalt kontor med et nordisk navn, som består av 170 ansatte fra 27 forskjellige land. De har hovedkontor i Oslo, men har også kontorer i København og London, og de er aktivt involvert i prosjekter i ulike land i Europa, Afrika, Midtøsten og Asia. De jobber i integrerte tverrfaglige team, med både planleggingseksperter og arkitekter, for å oppnå de mest innovative og bærekraftige løsningene. Denne arbeidsmåten gir også en fleksibel, prosjektbasert organisasjon som gir dem muligheten til å delta i konkurranser og prosjekter av alle skalaer globalt. Et av de feltene hvor Nordics har særlig god kompetanse er flyplassdesign. De designer alltid for funksjonalitet og langsiktig fleksibilitet, og jobber for å skape flyt og effektiv logistikk, samme om det er masterplan, store flyplasshubs eller mindre terminaler. Nordic er med til å designe New Istanbul Airport, som vil bli en av verdens største flyplasser. De er også arkitektene bak utvidelsen av Oslo flyplass. Vi gleder oss til å besøke dem i 2019 igjen!

nordic.jpg

Norconsult er Norges største og et av de ledende tverrfaglige konsulentfirmaene i Norden. I 2018 ble Norconsult Nordic’s majoritetsaksjonær. Vi skal besøke Norconsult i Sandvika og få introduksjon av Kate Holm som er leder for deres arkitekturavdeling. Vi gleder oss til dette!

om-norconsult1-800x225

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share