Hurtigpraksis dag 3 Onsdag 31. juli

Hurtigpraksis dag 3 Onsdag 31. juli

Hurtigpraksis dag 3 | Onsdag 31. juli | Oslo Rådhus | Arkitekturmuseet | SALT | antipodes café | Losæter Bakehus | Skur 13

Hovedbilde.jpg (width940)

Dag tre starter med omvisning på Oslo Rådhus. Som er et av Oslos viktigste representasjonsbygg, med over 300 arrangementer i året. I Rådhuset finnes kontorene til byens bystyre, byråd og administrasjon.
Oslo rådhus er en kommunal bygning i Oslo som huser bystyret, byrådet og visse andre kommunale organer. Dagens rådhus ble oppført 1931–50 etter tegninger av arkitektene Arnstein Arneberg og Magnus Poulsson. Rådhuset ligger i Oslo sentrum på nordsiden av Pipervika, det vil si ut mot Rådhusplassen, rådhusbryggene og honnørbryggen ved Oslofjorden. Foran Rådhuset ligger Fridtjof Nansens plass, langs vestveggen ligger Kronprinsesse Märthas plass (Rådhushagen).
I løpet av 45 minutter får vi omvisning i rådhushallen og gjennom rådhusets festrom.

Utestemmepresse_142

Etter får vi en egen omvisning i Arkitekturmuseet  museet skiftende utstillinger som spenner fra samtidsarkitektur til historiske tema, og den faste utstillingen Boligideer  som gir innsikt i moderne norsk bolighistorie. Jubileumsutstillingen UTESTEMME  markerer at Landskapsarkitektutdanninga på Ås er 100 år i 2019. UTESTEMME er en grønn og sanselig utstilling om landskapsarkitektur. Utstillingen sprenger rammene for museet og går imellom og utenfor rommene, slik også landskapsarkitekturen gjør. I landskapslabyrinten blir du invitert til å gå tur igjennom en leken installasjon. Lag på lag med informasjon fra arkivmateriale, historiske tegninger, nye fotografier og grafiske illustrasjoner, avdekker viktigheten av landskapet rundt oss. Du vil bli kjent med pionerne i landskapsarkitekturen fra 1900 til 1960-årene, representert ved blant andre Olav L. Moen, Karen Reistad, Torborg Z. Frølich, Røhne & Strøm og Grindaker & Gabrielsen.

17-06-30_SALT_2764_JF+copy

SALT er et nomadisk kunstprosjekt med pyramide konstruksjoner som kalles «hesjer», som er basert på tradisjonelle kystkonstruksjonsmetoder. Pyramidstrukturen er utviklet i samarbeid med Rintala Eggertson Arkitekter. Árdna, Den arktiske pyramiden, Langhuset og Naustet gjør alle SALT til et unikt sted for opplevelser og refleksjon hvor et mangfold av mennesker kan samles for å oppleve kunst og diskutere dagens store utfordringer. Havet er avgjørende for planetenes fremtid. Hvordan kan vi sikre et bærekraftig hav for fremtidige generasjoner? Hva kan vi lære av kystfolkets evne til å leve med og ut av naturen?
Her skal vi få omvisning av prosjektleder Erlend Mogård Larsen og lære om hvordan dette prosjektet havnet i Oslo, hvordan dette bevarer tradisjoner og gir et alternativ til høykulturen langs Oslofjorden. Siden SALT åpnet i påsken 2017 har det utviklet seg til å bli et sted hvor det er aktiviteter hele året gjennom kunstprosjekter, saunaer, konserter, forelesninger, utstillinger, debatter og uteservering. Gjennom alle årstider kan besøkende slappe av i badstuen, slukke tørsten og spise velsmakende mat fra havet.

download

antipodes café / (æ) er en ideell organisasjon med base i Oslo, som utforsker hverdagen hver dag. Et av dets autonome kulturelle initiativer innebærer opprettelsen av en serie arenaer og situasjoner i møtet mellom byen og dens byggeplasser, i forsøk på å avdekke som offentlig, denne spesifikke flyktige konteksten. Hurtigpraksis skal besøke æStudio og æStue – stedene som er to av rommene i æHouse, en spredt bolig, plassert i dette nevnte møtet. Dette og andre prosjekter omfatter blant annet utforskninger av en rekke temaer, som grenser, lover, prosesser, bestandighet, hus og hjem, virkelighet og fiksjon.

aerial

Vår tur på Bjørvika avslutter vi med et besøk på Losæter Bakehus. Vi er veldig nysgjerrige på hvordan Losæter jobber med både urban dyrking, kunst og arkitektur i det offentlige rom. Losæter er en ny kulturinstitusjon i en av Bjørvikas 7 allmenninger. Den er dedikert til kunst og urbant jordbruk og er initiert og utviklet av Bjørvika Utvikling og kunstnergruppen Futurefarmers. Losæter inneholder aktiviteter i regi av Flatbread Society, Bybonden, Herligheten Parsellkollektiv og mange flere. Området har en åker med urkorn, levende matjord, pallerkarmer, grønnsaksbed, kompostering og et skulpturelt bakehus. Losæter bygges opp og driftes av en gruppe faste samarbeidspartnere, som hver på sin måte jobber for bærekraftig matproduksjon og bærekraftig byutvikling. Disse jobber sammen med Bybonden og hans hjelpere med å dyrke grønnsaker, korn og frukt, og benytter også Losæter aktivt til deres øvrige virke. Losæter sine samarbeidspartnere er for tiden Food studio, GrowLab, Herligheten, Kompass og Co, Oslo Apiary & Aviary, Spire og UngOslo.

IMG_3260

Hvis vi har energi etter en intensiv dag, inviterer vi alle for å bygge team spirit, med å skate session i skur 13  like Filipstad brygge som har gratis inngang og utleie av utstyr helt til kl.21!

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share