Hurtigpraksis dag 2 tirsdag 30. juli

Hurtigpraksis dag 2 tirsdag 30. juli

Hurtigpraksis dag 2 | Tirsdag 30. juli | Wildcardkontorer: Common Ground, Edit/Atelier, Holt O’Brian, Tin, Kåmman, Nøysom Arkitekter og Kolab

Vi har fått bekreftet at Tin, Common Ground, Nøysom Arkitekter, Kåmmån og Kolab kommer til AHO for å dele sine erfaringer som Wildcardkontorer i Oslo og være kritikere i en gjennomgang av deltakerne sine hurtigoppgaver. Etter lunsj drar vi ned til arkitektursamvirket i Myntgata 2 hvor vi besøker Edit/Atelier og Holt O’Brian. Hvis det er fint vær avslutter vi dagen med grilling i parken. På kvelden er det et frivillig tilbud å bli med på en byhistorisk reise arrangert av Oslo Bymuseum i «Det mangfoldige Oslo» kl.18-20, oppmøte på Vaterlandsbrua.

Dagens tema: Wildcardkontorer

ny-farge-lowres-AN-nr2-2018-Åge-Peterson-illustrasjon

For mange nyetablerte arkitekt- og landskapsarkitektkontorer i dag kan det være krevende å konkurrere mot de etablerte aktørene i bransjen. Som wildcardkontor får en muligheten til å kunne stille sammen eller på linje med etablerte kontorer. Et Wildcardkontor er arkitekt- eller lanskapsarkitektkontor som er registrert i Norge med partnere under 40 år som må være etablert innen de siste åtte årene med en omsetning på under 5 millioner kroner pr år de siste 3 år. Wildcardsatsningen ble initiert av Norsk Form og Norske Arkitekters Landsforbund i 2011 med støtte av kulturdepartementet frem til 2015. I 2017 relanserte NAL Wildcard for å fortsette å støtte unge og nyetablerte arkitektkontorer for å bidra til en mer mangfoldig og nyskapende arkitekturproduksjon i Norge. Les mer om Wildcard her. Illustrasjon: Åge Peterson.

Wildcardkontorene som bidrar til hurtigpraksis tirsdag 30. juli
Tin er et selvstendig kontor i Oslo som har mye erfaring innenfor forskningsdesign, strategiske narrativ og teoretiske oppgaver i urban praksis. Kontoret er spesielt verdsatt for sin evne til å innhente ny informasjon og gjøre forskning mer tilgjengelig i byplanleggingens prosesser. Tin har nylig samarbeidet NSW og SLA i konkurranseforslaget Knoppskytter ved kysten i Horten og fikk mye ros for hvordan prosjektforslaget utfordret dagens syn på boligutviklingen langs havnen. Render: Forbes Massie Studio

knoppskyter2


Common Ground 
skaper arkitektur og landskap som bidrar til en positiv samfunnsutvikling med høy fagkompetanse, oppriktig engasjement og dyktige samarbeidspartnere. Sammen skaper de en opplevelse av tilhørighet og fellesskap der alle parter blir hørt og tatt hensyn til i utviklingen av prosjektene. Renderen viser transformasjon av NRKs vernet kringkastingsstasjon på Lambertseter til Radiohuset Barnehage.
radiohuset-eksterior-COMMON-GROUND

Nøysom Arkitekter jobber for en arkitektur som har en ansvarlig holdning til ressurser og forbruk ved å stille spørsmål til hva vi trenger og hva som gjør oss lykkelige og ikke bare hva vi er villige til å betale for. Kontoret er kjent for det eksperimentelle selvbyggerprosjektet i det byøkologiske forsøksområdet i Svartlamon i Trondheim. Nøysom arkitekter ønsker å øke bevisstheten om verdien av nøysomhet i arkitekturen, i en tid hvor effektivitet er det store mantraet.

_A8A5625

Kåmmån er et arkitektkontor som tror på å ta vare på våre felles goder, gjøre dem bedre og skape nye. Arkitektkontoret forsøker alltid å se de større sammenhengene og mener den beste løsningen er et mangfold av løsninger. Våren 2018 samarbeidet kontoret med Lala Tøyen og Formløs Architecture i utarbeidelsen av en områdeplan av Kyrksæterøra sentrum som skulle fastsette den overordnede sentrumsstrukturen og legge til rette for helsefremmende og bærekraftige løsninger.
Akso_lav+oppløsning
Kolab Arkitekter 
jobber med både arkitektur og kunst og har bred erfaring innenfor utstillinger, konkurranser og undervisning. Kolab Arkitekter etablerte Kollaboratoriet i 2013 for å kunne arbeide enda mer tverrfaglig innenfor arkitektur, kunst, scenografi, illustrasjon, grafisk design og programmering. Samme år deltok de i H. C. Andersens idekonkurranse i Odense, Danmark der skogen ble prosjektets kjerne og viser stedets reelle og fiktive historie. 05601-section02.1.jpg

Edit/Atelier er et ungt innovativ og internasjonalt kontor som arbeider med landskap, urbanisme og arkitektur. Kontorets prosess er åpen, grenseløs og ønsker å skape synergieffekt mellom ulike miljøer. Deres bidrag til utstillingen «History in Practice» arrangert av OAF er en illustrasjon av jordklodens klimaendringer. Denne viser kontorets fokus på å kartlegge og formidle informasjon for å lettere kunne velge ut de viktigste verdiene og ta gode valg videre i prosjektene. 51078284_545972429232486_8137812919577477120_n

Holt O’Brian  er et kontor med mye kunnskap om byplanlegging og konstruksjonsdetaljer og har bred erfaring innenfor arkitektur, landskap og urbanisme. De har nylig samarbeidet med MAD arkitekter og BOGL Landskap for en ny masterplan til Nyhavna i Trondheim som ønsker å skape en levende og attraktiv bydel hvor både krigsminner, klimatilpasninger og forskjellige boformer får plass.SamarbeidNyhavna_HoltOBrian_MAD_BOGL

Back

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Share